Bangkok
16 februari 2009 - Bangkok, Thailand
Na 2 weken te hebben gerelaxed bij pap in Hua Hin, is de stress en de kou van Nederland uit ons systeem.
Afgelopen vrijdag, na een kort uitstel ivm onverwacht tandartsbezoek van Marc, zijn we met een minubusje vertrokken richting Bangkok.
In iets meer de 2 uur blies de chauffeur de volle minivan over 250 km naar Victory monument in BK. Ook al haalde de chauffeur gevaarlijke capriolen uit, onze reis was gezegend want er reed een monnik mee. Marc zei: "Vet he, ik zit gewoon naast een monnik".
Zo voorspoedig als de reis van HH naar BK verliep, zo traag ging de rit van Victory monument naar het hotel. De chauffeur kende het hotel niet, Silom road is een erg lange weg en overal stond het verkeer vast ivm de avondspits.
Enfin bijna 2 uur later en 10 km later toch alsnog gearriveerd in ons eerste hotel in BK. Om de pijn te verzachten hebben we onzelf getracteerd op hamburger en frites bij de vertrouwde Mc Donalds :-)
De volgende dag zijn we met de trein naar Ayuthaya gereden. Helaas weer een stoptrein die bijna 3 uur over minder dan 80 km deed. Wel veel gezien onderweg en gezellig tussen de Thai.
In Ayuthaya, 1 van de oude hoofdsteden van Thailand, hebben we de gehele middag de ruines en overblijfselen van de 14e eeuwse tempels en paleizen bezocht (zie supermooie foto's).
Zondag, onze 2e dag in BK, waren we laat in de stad waardoor we in de bloedhitte het grand palace bezochten. Het bezoekje hebben we in no time afgelegd vanwege het weer. Daarna zijn we nog naar wat Pho gegaan. De 44 meter lange liggende boeddha was zeker de moeite waard (zie wederom de foto's).
Ons bliksembezoek aan BK hebben we afgesloten met een drankje op een van de rooftop terassen op de 20ste verdieping met een fantastisch uitzicht over de skyline van BK.
Nu op naar het noorden van Thailand............

Leuk om zo een kijkje te kunnen nemen over jullie schouders! Wij zijn helemaal niet jaloers hoor! Hier sneeuwt het op het moment (veel te koud voor Peter...brrrrrr...).
Geniet lekker van de mooie omgeving en van elkaar.
Dikke zoenen Monique.